KeuzestressKent u dat gevoel? Dat u over teveel informatie over zonnestroom beschikt om een goede keuze te kunnen maken?

Informatie over zonnepanelen is tegenwoordig erg makkelijk te vinden. 
Via internet, via aanbiedingen van leveranciers, energiemaatschappijen, banken of milieu-organisaties die daarmee samenwerken. Ook krijgt u allerlei ongevraagde banners op uw scherm of staat er onverwacht een verkoper bij de receptie. Zonnestroomsystemen zijn ‘hot’.

U heeft een geschikt dak en een behoorlijk elektriciteitsverbruik. Dus u benadert één of meerdere aanbieders en laat offertes uitbrengen. U ontvangt prachtig uitgevoerde aanbiedingen met veel technische details en financiële berekeningen. Maar ja: welke aanbieding heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en past het beste bij uw organisatie? U vraagt zich af: “wat wil ik nou eigenlijk”? Eén troost: u bent niet de enige die dit overkomt.

Voorkom keuzestress:

  1. Bedenk wat de missie en visie van uw organisatie is en hou die voor ogen. 
  2. Kijk naar uw doelstellingen voor de komende jaren. Vooral die op het gebied van energieverbruik en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
  3. Beoordeel aan de hand van een ‘quick-scan’ wat de mogelijke investering en opbrengsten zouden zijn van een zonnestroomsysteem, zowel financieel als maatschappelijk.
  4. Stel een specificatie op voor aanbieder en installatie: waaraan dienen deze te voldoen?
  5. Laat vervolgens offertes uitbrengen, oordeel en kies.
  6. Nog een belangrijke tip? Doe het niet alleen! Neem een betrouwbare partner mee in dit proces. Iemand die met ú meedenkt, meekijkt en goede vragen stelt. Iemand die stappen voor u kan uitwerken in een aanvraagspecificatie.

Daarmee bent u goed voorbereid op het nemen van verantwoorde financiële en technische beslissingen.

Wat is uw beeld hierbij? We zijn benieuwd naar uw reactie.

Meer inspiratie over zonne-energie?

U vindt het op de website van WijDuurzaam advies. WijZon is onderdeel van WijDuurzaam. Bezoek ons blog daar voor het laatste nieuws, inspirerende verhalen, cases en andere tips om uw organisatie te verduurzamen.

Ga naar de blogs op WijDuurzaam

WijZon
Telefoon: 06-10688913
Ludekenskamp 15
8014 ER Zwolle
E. info@wijzon.nl